13

Home Makeover Story: A Bright and Storage-friendly Home

How to make the irregular long-shaped interior layout to work for you? In this case, a 53 m2 long and narrow old house with leakage problems, is being turned into a storage-friendly space with abundant of natural sunlight — a truly liveable home.

This is an old building with 2 bedrooms, 1 living room layout. In the original orientation, master bedroom is the only south-facing room in this house, while the odd placing of partition walls caused narrow and dark kitchen and corridor.

As a house for family of 3 peoples, the design requirement is building a subdued yet simple interior, with a touch of Korean style to meet with the teenage daughter’s preference.

1

The biggest remodeling in this old house is tore down the partition wall between balcony and master bedroom, to let in sunlight into kitchen and corridor. The original half wall near the entryway was dismantled as well to transform into a wall of shoes storage. And, what noteworthy is that, designer has constructed raised wood floor for the master bedroom area, an elevated structural to provide extra hidden storage.

 

2

3

After Renovation the door is directly open to a U-shaped kitchen, an unordinary entryway for a residential case. The white brick wall starts from kitchen and continues to Living Area to set a sense of unify. A yellow barn door sited in the middle to fence out the kitchen and living area.

 

4

A grey and white kitchen area. The U-shaped design separate 3 main kitchen’s function – storage area, fruit & veggie wash area and cooking area.

5

A set of newly built hanging kitchen cabinet extended to the top of window, added in extra storage space for fully functional kitchen.

7

6

23

Open Concept Living Area

Although it’s originally a compact narrow layout, the interior feels spacious after demolished the partition walls. The location of balcony partition become wine shelf, and having open concept on master bedroom and dining area.

8

Yellow barn door replaced the ordinary sliding door, to fence out the space function and block off the cooking smell from entering into the living area.

 

9

Hairpin Legs dining table and bench. Bench allows flexibility to provide more seats than individual piece.

 

16

15

The elevated floors provide extra storage to keep cloth and others not-commonly used stuff. While the windowsill is being extended into a seating area, which the family can gather and immerse in sunlight during weekend.

22

A “floating” bedside table have a youthful lively sense.

 

11

10

Storage is the key design point in this home. Even the tiny space between fridge and wall was fully utilised to store up groceries.

 

24

26

A glass door separates the wet area and dry area in toilet. Mosaic tiles add characteristic without causing chaotic.

27

A view from toilet to dining area.

29

28

31

As a bedroom for a teenage girl, the designer placed wooden partition columns to divide the bedroom into study and sleeping area.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *